Marka Kimliği Yönetimi Nedir?

Marka yaratma sürecinde gelecek başarıya etki edecek çalışmalar yapılır. Bu çalışmalar ürün veya hizmetleriyle hatırlanabilir ve tercih edilebilir bir marka yaratmak önemlidir. Alanında uzun zamandır hizmet veren, dünyaca ünlü markaların başarı yolculuğunda, marka kimliği yaratılırken, her detayın ince düşünüldüğünü bilmelisiniz. Sektördeki trendleri ve rakiplerin dijital dünyada tercih ettiği elementleri takip etmek bir bakış açısı kazandıracaktır. Buradan ilham alarak sizin de bir marka kimliği oluşturmanız gerekir. Kurumsal hayatta sıkça karşımıza çıkan marka imajı, marka kimliği gibi kavramların ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bu iki kavram sıkça birbiriyle karıştırılır fakat aslında farklı şeyleri ifade ederler. Marka imajı tüketicinin oluşturduğu soyut bir tatmindir. Marka kimliği ise daha somut ögelerden oluşan bir bütünüdür. Bu içerikte marka kimliği nedir, marka kimliği yönetimiyle hangi çalışmalar yapılır öğrenebileceksiniz.
Marka kimliği nedir, tüketicinin zihninde markayı canlandırdığı göze hitap eden tasarımsal elementleri ifade eder. Örneğin, markanın logosu, kullandığı tasarım ögeleri ve renkleri marka kimliğini oluşturan bazı elementlerdir. Bu elementlere karar verilirken firmanın hizmet verdiği alan, şirket vizyonu, misyonu ve hedefleriyle uyumlu olmasına dikkat edilir.
Marka Kimliği Yönetimi Neleri İçerir?
Marka kimliği yönetimi, markanızı dijital platformlarda tanıtırken kullanılacak tüm tasarımsal elementleri içerir. Marka kimliği nedir ve hangi çalışmaları içerir öğrendikten sonra siz de marka kimliği yönetimi yaptırmak isteyebilirsiniz. “Markam her şeyimdir, o yüzden her detayın düşünüldüğü, yaratıcı çalışmalar sonucu kurulmasını istiyorum” diyebilirsiniz. Rakipleriniz arasında öne çıkacağınız bir marka kimliği yönetiminde şu hizmetleri alabilirsiniz:
- Şirketin adını içeren metin veya resim tabanlı bir logo tasarımı.
- Marka ruhunu ve amaçlarını yansıtacak renk paletlerinin hazırlanması.
- İletişim kanallarında kullanılacak yazı tiplerinin oluşturulması.
- Markanızın amacına uygun bir slogan bulunması.
İçeriği Yararlı Buldunuz mu?
Ort. 0 / 5. 0
Inolyzer Blog