
H (Heading) Etiketi Kullanımı
Web site sayfalarının HTML yapısında başlıkların belirginleşmesinde farklı etiket tipleri bulunmaktadır. Bu alanda kullanılan etiketlere Heading (H) etiketleri denir. H etiketi, genel olarak Google arama motoru botlarının sayfa içerisindeki içerik hakkında bilgi alabilmesi için başlıklarda kullanılan HTML etiketlerdir. Bu etiketler H1’den başlayarak H6’ya kadar devam etmektedir. SEO çalışmasında oluşturulan içeriklerde de H etiketlerine yer vermek bu çalışmalarda önemli bir etki yaratmaktadır.
Heading etiketleri, sadece arama motorlarının bulmasını değil site ziyaretçisinin de içerikleri okuyabilmesini kolaylaştırmaktadır. Etiketlerin farklı kalınlık ve boyutlara sahip olması; kullanıcıya daha rahat ve akıcı bir okuma sağlar.
Hiyerarşik düzende kullanılmalı
H etiketlerinde hiyerarşi yer alır. H1 etiketiyle başlanması gereken ve gerekli durumlara göre H6’ya kadar devam edebilir. H1 etiketi içeriğin başlığında kullanılır, arama motoru botlarının ve ziyaretçilerin ilk dikkatini çekmesini istediğiniz yerdir. Bu nedenle, diğer heading etiketlerinden daha büyük bir önem taşımaktadır. H2’den H6’ya kadar olan etiketlerin de belli bir mantık çerçevesinde, hiyerarşik düzende kullanılmalı ve kesinlikle düzensiz bir biçimde kullanılmamalıdır.

H etiketi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
H etiketi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
H1 etiketi ana başlıkta kullanıldığı için her sayfada bir kere yer alması gerekmektedir. Birden fazla kullanımda arama motorları bu içerikleri ve etiketleri kabul etmeyecektir. Etiket içerisinde yalın halde SEO anahtar kelimenizi bulundurmak, SEO çalışmanıza büyük bir katkı sağlayacaktır. Etiket kullanımı için bir karakter sınırlaması yoktur ancak H1 ana başlık olduğu için kısa ve öz bir etiket oluşturulmalıdır. Web site ziyaretçilerinin aradıkları içeriklere ulaşması ve SEO çalışmalarının başarıya ulaşması için bu etiketlerden mutlaka yararlanılmalıdır. Heading etiketleri kullanılmadığı takdirde, bütün içeriklerinizin alt ve ana başlıkları tek olarak hesaplanacaktır. Bu durumda da içeriğinizin doğruluğu arama motoru botları tarafından sağlanamayacaktır.
Başlık etiketinin sadece anahtar kelimelerden oluşmaması, sayfada birden fazla H1 etiketinin kullanılmaması da site içi SEO için son derece önemlidir. Site içi (On Page) SEO Optimizasyonu Nedir? hakkında daha fazla bilgiyi buradan inceleyebilirsiniz. Başlık etiketlerinin web site içerisindeki farklı sayfalarda tekrar kullanmayın hem sayfanın H1 hem de meta başlık etiketi için de aynı içeriğin kullanılmamasına özen gösterin.
Uzun metinlerde H etiketine yer vermeniz gerekmemektedir. İçeriğinizi oluştururken heading etiketlerini yerleştirmek yerine tamamladıktan sonra yerleştirmenin daha sağlıklı bir sonuç verecektir. İçeriğinizin uzunluğuna ve bütünselliğine göre H etiketlerinin kullanımının sıklığı değişebilir, bunun için iyi bir planlama yapmakta büyük bir fayda olacaktır.
Sonuç olarak, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların aradıkları içerikleri kolayca bulabilmeleri için başlıklarınızı ilgi çekici şekilde düzenleyerek; etiketleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Meta başlık ve H1 başlıklarınızda ilgi çekici öğelere yer vermek; arama motorundan sitenizi görüntüleyenlerin merak etmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda da web site trafiğinizin artmasını sağlarsınız. Heading etiketleriyle birlikte SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır? Hakkında detaylı bilgi edinerek, dijital dünyadaki bilinirliğinizi Heading etiketleriyle daha sağlam bir konuma alabilirsiniz.
İçeriği Yararlı Buldunuz mu?
Ort. 0 / 5. 0
Inolyzer Blog